Den forståelige appen for amming

Amme er en vakker app designet for å være rask, lett og behagelig å bruke. Amme er laget for nybakte mødre i ammetåke som kan oppleve å ha vansker med å huske hvilken tid de ammet sist og på hvilket bryst. Den fjerner frustrasjon i ammetåken og gjør det enkelt å få oversikt over amminger.

Inspirasjon

Inspirasjonen til å lage en app for mødrer som ammer, kom fra opplevelsen vi hadde da vi skulle prøve å få i gang ammingen av vår nyfødte sønn. Helga Marie fikk utdelt et skjema på sykehuset, og ble oppfordret til å notere ned tidspunkt for hver gang hun ammet, samt fra hvilket bryst. Det som kan virke som en enkel oppgave, ble i det som må kalles ammetåka, en liten utfordring. "Hvor er skjemaet?", "Hva er klokka?", "Hvor er kulepennen?". Og da barnepleiere og jordmødre kom inn på rommet og spurte når barnet fikk mat sist, var det ingen tvil om at dette skjemaet var nødvendig. Det var vanskelig å selv huske på klokkeslettet barnet fikk mat sist.

Ammeskjemaet

Vi erfarte at notering på ark var til stor hjelp for å få oversikt over amminger. Likevel, det krever at en har en penn, klokke og ikke minst skjemaet tilgjengelig når en ammer. Dette skjemaet var av enkleste sort, inndelt i små ruter med liten skriveplass. Det vi opplevde var at Helga Marie som regel hadde telefonen lettere tilgjengelig enn selve ammeskjemaet. Tidvis brukte hun notatblokken på iPhonen for å notere ned amminger, for så å overføre de til ammeskjemaet. Helga Marie var likevel ikke helt tilfreds med å notere ned på mobilen, da det faktisk var litt vanskelig å treffe rette knapper med tåkelagt blikk og tjukke fingrer på små knapper. Hun ønsket seg en app som kunne gjøre det hele enklere. Slik fikk vi inspirasjon til å lage Amme. Helga Marie har fortsatt å bruke appen, og synes den fremdeles er nyttig, til tross for at tåka begynner å legge seg. Vi håper Amme kan være til nytte for andre nybakte mødre, både på sykehuset, og når en kommer hjem.

Bilder av ammeskjema