Den forståelige appen for amming

Amme er en vakker app designet for å være rask, lett og behagelig å bruke. Amme er laget for nybakte mødre i ammetåke som kan oppleve å ha vansker med å huske hvilken tid de ammet sist og på hvilket bryst. Den fjerner frustrasjon i ammetåken og gjør det enkelt å få oversikt over amminger.

Design

Vår designfilosofi er rettet mot å skape en spesifikk brukeropplevelse. Vi bruker mye tid på å finne riktig mengde funksjonalitet og informasjon representert i applikasjonen. Sitatet på siden illustrerer et viktig poeng med apputvikling. En bør ikke fylle en app med mengder av funksjoner og tilbehør bare fordi det er mulig. Det må være en balanse mellom funksjonalitet og brukervennlighet.

Perfection is achieved, not when there is nothing more to add, but when there is nothing left to take away.

Antoine de Saint-Exupery, French-writer

Forstå brukeren

Nye mødre kan oppleve vansker med å huske på ting, og mange vil nok føle seg litt surrete. Kall det gjerne ammetåken. Der noen ikke har problem med å huske hvilket bryst en ammet på sist, kan andre trenge huskelapper eller lignende for å huske for seg. Det kan ta tid å lære å lytte til kroppen når amming er nytt og ukjent. Amme er ment som en støtte til mødre som ønsker å amme, og der en kan trenge en enkel hjelp for å huske når en ammet sist, og på hvilket bryst. Etter hvert kan en oppleve at man finner en rytme og rutine i hverdagen, og da vil en kanskje ikke ha bruk for applikasjonen lenger. Likevel kan det være fint å fortsette å bruke Amme for å få en oversikt over hvor mange ganger til dagen barnet trenger mat, og om man ser forandring i hyppighet og lengde. Vi har opplevd at Amme er hjelpsom, spesielt i de første ukene med amming, men også etterhvert som barnet vokser.

Forså konteksten

01

Opplevelsen av å få barn er svært individuelt. Noen kan føle at mye kommer naturlig av seg selv, mens andre kan føle seg stresset og usikker. Det er mye nytt som skal læres og erfares. Spebarn trenger mye kontakt og kjærlighet fra foreldrene, og spesielt er blikkontakten viktig. Dette kan det være greit å være litt bevisst, spesielt når en ammer. Det er snart gjort å ta opp mobilen og være opptatt med den samtidig som man mater barnet. Amme er designet for å være enkel å bruke, og utviklet for å fortyrre minst mulig når en ammer barnet. Det er viktig at den ikke stjeler fokus fra barnet og dets behov.

Designvalg

Det er mange ting vi med vilje har utelatt fra appen. Alarmer som minner om amming, unødvendig detaljert informasjon om ammingen og lange utgreiinger om ammemønster. På sikt kan det være ønskelig å legge til mer funksjonalitet, men slik Amme fremstår nå, er den akkurat så komplisert som den trenger å være for å støtte ammende mødre.

Grafisk

02

Amme er utformet for å være behagelig og enkel å bruke. Vi bruker fargetoner uten for sterk kontrast. Den skal ikke oppleves som masende med blinkende ikoner og hoppende figurer. Men heller som noe du ikke tenker på, nøytralt men estetisk.